Hei alle sammen;)
Tusen takk for alle varme kommentarer på innlegget den 10.desember.
Jeg kunne nok ha skervet side opp og side ned
om det å være transplantert.
Men i dag er det kaker det handler om.
Her kommer min oppskrift på
deilige
Sarah Bernard.
Fremgangsmåte
Mandelbunnene: Mal mandler og bland med melis i en foodprocessor.
Tilsett eggehvitene, litt om gangen, og rør til massen
er glatt mellom hver gang. Sett røren med skje på smurt
stekeovnsplate, litt fra hverandre ettersom røren flyter utover.
ps. jeg bruker silikon muffinsformer.
Stek bunnene gylne og avkjøl på rist.
Stekesved 200 grader i ca. 10 minutter.
Smørkrem: Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt.
Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i
en bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i den litt lunkne
sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig
og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring.
Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Løsne
de kalde kjeksene og sprøyt på smørkremen. Sett kakene kaldt
så kremen stivner, ca. 1 time.
Garnering: Smelt kokosfett i resten av den
smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kjeksene i slik
at kremen er dekket av sjokolade.
Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet.
Om du er som meg må du legge de langt nedi frysen om du skal ha noen igjen til mandag.
De er farlig gode!!
Her er det orkan på vei. Så det er bare å komme seg hjem og redde inn løse gjenstander rundt huset.
'Ha en fin ettermiddag;)
Mandelbunnene: Mal mandler og bland med melis i en foodprocessor.
Tilsett eggehvitene, litt om gangen, og rør til massen
er glatt mellom hver gang. Sett røren med skje på smurt
stekeovnsplate, litt fra hverandre ettersom røren flyter utover.
ps. jeg bruker silikon muffinsformer.
Stek bunnene gylne og avkjøl på rist.
Stekesved 200 grader i ca. 10 minutter.
Smørkrem: Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt.
Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i
en bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i den litt lunkne
sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig
og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring.
Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Løsne
de kalde kjeksene og sprøyt på smørkremen. Sett kakene kaldt
så kremen stivner, ca. 1 time.
Garnering: Smelt kokosfett i resten av den
smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kjeksene i slik
at kremen er dekket av sjokolade.
Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet.
Om du er som meg må du legge de langt nedi frysen om du skal ha noen igjen til mandag.
De er farlig gode!!
Her er det orkan på vei. Så det er bare å komme seg hjem og redde inn løse gjenstander rundt huset.
'Ha en fin ettermiddag;)
Takk for trivelig besøk hos meg og takk for oppskrift på nydelig kake:-)
SvarSlettØnsker deg ei koselig adventstid
Nam, de kakene så veldig gode ut! Hvis jeg skal bake dem tror jeg nok at jeg må legge dem i fryseren ja. Sterk historie i det forrige innlegget ditt, tenker det må være sterke bånd mellom dere søstre. Ønsker deg en riktig fin adventshelg :))
SvarSlettTakk for oppskriften! Disse høres gode ut. Blåste godt hos oss også i går. Mannen måtte ut og redde noen søppeldunker, men ellers ser det ut til å ha gått bra:)
SvarSlettDa skal jeg prøve oppskriften din :) Har aldri baket eller smakt Sarah Bernard, men NÅ skal jeg prøve :))
SvarSlett