er barndomsminner;)
Det smaker bare så utrolig godt
til kjøtt og fiskmat,
Ja, i fiskesuppe
også.
I går fikk jeg spørsmål fra en venninne om oppskrift på herligheten.
Hun hadde også barndomsminner om syltet gresskar.
Nå var hun så heldig å få et gresskar på
11 kg fra en nevø på 13år;)
Oppskriften fikk hun.
Oppskriften er som så:
1kg gresskar
4 dl eddik
750 gram sukker
ca 40 gram hel frisk ingefær
Slik gjør du det:
Vask gresskaret, del det i to og skrap
ut kjernene. Skjær i skalker og skrell skalkene.
Skjær fruktkjøttet i terninger. Kok opp eddik, sukker og
ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.
Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende.
Hell laken over gresskarterningene.
Avkjøl og sett på lokk.
Syltet gresskar oppbevares
mørkt og kjølig.
Serveres gjerne til hjemmelagde fiskekaker;)
Ha en strålende høstdag;)
Heisann
SvarSlettDu er så flink med alt, du.
Gresskar smaker litt som potet, synes jeg, men syntese er de kanskje litt annerledes?
Høsten er min favorittårstid. Spessiellt i september. ;)
Ha en fin dag, det har nemlig jeg.
Åååå, takk for påminnelsen. Det må jeg også huske å lage. Det er jo kjempegodt og selvgjort er velgjort.
SvarSlettÅåå, det ser nydeleg ut.
SvarSlettEg har aldri laga sjølv, men har fått av andre.
Takk for oppskrifta.
Her nyt me framleis " sommardagar" med 18-19 gr. Det er ikkje til å tru.
Håpe det er fint hos deg også.
Klem frå Anne-Mari
For et flott gresskar! :) Syltet gresskar har jeg aldri hatt gleden av å smake. Takk for at du deler! :) De hjemmelagde fiskekakene så deilige ut ..
SvarSlettHa en fortsatt fin uke! :)
Klem fra Lisa
Det ser nydeleg godt ut :) Og så godt med heimelaga fiskekaker.
SvarSlettBare innom for å gi fra meg et lite livstegn og en stor og god nattakos <3
SvarSlett