mandag 14. november 2011

Clementiner eller....mandariner??Ja, hva er hva??
Er du av dem som sier mandarin og klementin om hverandre?
Da er tiden inne til å lære forskjell på disse fruktene.De små sitrusfruktene som fyller norske butikker på vinterstid er klementiner. Mandariner er fulle av steiner, og importeres nesten ikke til Norge lenger. Klementiner har i utgangspunktet ikke steiner. Hvis de mot formodning har, er det enkelt å forstå; Klementiner blir dyrket på store sitrusplantasjer, og der dyrkes det også appelsiner og sitroner. Når biene flyr fra blomst til blomst og samler nektar, så kan det være at den har vært innom en sitronblomst før den havner i en klementinblomst full av sitronblomstpollen.
Det er sånn steinene har blitt overført.


Det var dagens lærdom;))

Jeg nyter de søte clementinene som det bugner av i butikken.

Gjør du?


6 kommentarer:

 1. Det här visste jag inte, tack för den informationen! Så mycket man får veta i blogglandia. Goda är dom!
  Ha det bra!

  SvarSlett
 2. Knasker klementiner halve dagen om dagen:-)
  Klem♥

  SvarSlett
 3. Jeg ELSKER klementiner (som jeg nå vet at det heter), da kommer julestemningen snikende. Så artig med en aldri så liten leksjon i forskjellen mellom klementin og mandarin, jeg må innrømme at jeg ikke ante forskjellen på disse.

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 4. Ja, klementiner er godt! Takk for info!
  Ha en god dag!
  Klem

  SvarSlett
 5. Klementiner er herlig gode!! Men det vil si at hivs jeg finner stein i min klementin så er det en sitron-stein ??!!! Takk for info'en AnnMari! Nå vet jeg hva jeg skal svare hvis noen er usikker :0)))

  SvarSlett
 6. Det var jo greit å vite. Altså; klementiner.. Jeg har nemlig nettopp sendt min bedre halvdel på butikken for å kjøpe m a n d a r i n e r.. Godt er det uansett..

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...