Må bare vise frem glassene med syltet gresskar
før det blir JUL her.
Gresskarene hadde stått på benken i lange tider
og her om dagen tok jeg meg på tak
og syltet de.
Gresskarbitene kokes møre i søt eddiklake,
med frisk ingefær,
før bitene blir lagt på rene glass.
Laken får så et oppkok før den blir slått over bitene
og glassene lukket.
Laken består av 1 flaske eddik, 8 dl sukker og 50 gram ingefær.
Husk å ha kjøkkenviften på når du koker.
Eddiklake "river" godt i nesen;)
Syltet gresskar er godt til sausmat;)
Du får også kjøpt ferdig syltet gresskar i butikken.
God ettermiddag;)
Nammm. det ser virkeleg godt ut.
SvarSlettEg har aldri laga, men no kjem eg på at eg fekk eit glas i fjor til jul,
som eg ikkje har opna (fy skam meg). Takk for påminninga, no
skal det fram til helga :)
Framleis fine novemberdagar.
Klem frå Anne-Mari
Takk for oppskrift. Vi bruker mye gresskar til stekt fisk. Jeg har aldri laget det og du får det til å virke så enkelt. Kanskje jeg må prøve å lage dem seg i steden for å kjøpe ferdig syltet.
SvarSlettSer fristende ut. Aldri laget selv.
SvarSlettGod fredag og helg,
Det er veldig godt!!!
SvarSlett